Mõned päevad tagasi otsisin võimalusi kuidas lihtsaid asju automatiseerida. Näiteks tahtsin et telefon õhtul ise ennast vaiksele režiimile paneks ja keeraks kinni kõik märguanded ja üleliigse võrguaktiivsuse.
Ja nagu nutitelefonidega ikka, seda kõike mida kogu aeg sisse ja välja lülitada olenevalt ilmast, asukohast ja kuu faaasist on ikka kole palju.
Wifi jäi peale kui seda ei ole vaja, kas on ekraan liiga hele või liga tume. Avad kaardi rakenduse aga see kurdab et leia gpsi jne jne.
Siin soovitati TASKERi nimelist programmi - http://tasker.dinglisch.net/
Tasker on saada nii Marketist kui ka arendaja kodulehelt. Maksab natuke vähem kui 4 usdi. Ja osta saab ka arendajalt otse, ehk eesti aktivist saab seda ka puhta südametunnistusega kasutada.
Ostes on vaja programm installeerida ja valida rakendusest osta võti, pärast seda nõutakse interneti lehitsejat kus minnakse PayPali lehele ja sooritad makse.
Lisan siia näiteks mõned profiilid mida endale Taskeriga olen teinud.
*** ÖÖRAHU
Õhtul teatud kellajal keerab kinni Wifi, BT, GPSi, ja andmeside, kuineed veel aktiivsed on. Paneb telefoni hääletu reziimi peale ja seab ekraani heleduse miinimumi peale..
Hommikul kui heliseb telefoni äratuskell, siis taastatakse mobiine andmeside, sünroniseerimine ja keerab telefoni helina tavalise valjuse peale, samuti ekraani heledus pannakse 15% peale..
Kui äratuskell aga ei ole mõneks päevaks helisema pandud, siis aktiveerib päevase profiili teatud kellajal....
*** GPS on-Off
Paras tüütu on kogu aeg asju sisse välja lülitada... Ja kuna GPS on väga akut raiskav siis ei tasu seda sees hoida. Enamus kordi kui kaardi rekenduse avan ei tule aga meelde enne seda gpsi aktiviseerida.
Taskeriga sai teha ni, et kui käivitad mõne rakenduse (my tracks, google maps, c:geo) mis vajab tööks GPSi, siis lülitatakse gps automaatselt sisse koos rakenduse avamisega, ning pärast rakenduse sulgemist suletakse gps, et see ei kurnaks akut.
*** Kui keegi helistab
Ekraani heledust olen hoidnud reeglina ise kuskul 20-25% peal, see on paras eredus kui oled kontoris või siseruumides. Automaatne heledus on reeglina heledam ja võtab seega ka enam akut.
Kui nüüd peaks minema vahepeal õue ja keegi helistab, siis ei pruugi hästi ekraani näha ega ka seda kes helistab.
TASK: Kui mul telefon heliseb lülitab tasker ekraani maksimumi ja nii näeb alati kes helistab, kõne lõppedes taastab heleduse mis oli enne helistamist.
*** OLEN KOOSOLEKUL
Koosolekutel on lihtne, keerad telefoni näoga allapoole ja telefon aktiveerib hääletu reziimi, võtad kätte ja keerad õiget pidi lõpetab tasker hääletu rezimi. Ilma ühegi nupu vajutuseta - see on kõige lihtsam viis.
Advanced lisana võiks ka saata automaatse sms sõnumi neile kes vahepeal helistavad aga ise seda parem ei eelistaks.
*** LEIA MIND
Oled kunagi telefoni ära pannud nii, et raske on üles leida, laenad kelleltki telefoni, et endale helistada ja avastad, et oma telefon on hoopis hääletu peal.
Tegin Taskeris profiili, mis kindla SMS sõnumi peale keerab helinad maksimumi ning mängib 1 minuti valjult üht muusikapala.
Nii, et kui saadan telefonile sõnumi sisuga "leiamind" lõpetab telefon igasugu hääletud režiimid, keerab kõik helinad maks valjuse peale ja mängib minuti jagu vali muusikat. Kui selle ajaga ei leia, siis ei pea uuesti smsi saatma, saab ka helistada ja telefon vastab maks valjusega.
*** TÜÜTU REKLAAM
Reklaamide kuvamine reeglina tahab ligipääsu internetile, et siis sealt maha tõmmata ja kuvada sulle uusi reklaame.... Üksikud programmid on kasutanud staatilisi reklaame. Oi kui vastikud need reklaamid on. Reklaamide keelamiseks on aga sageli vaja rootida...
Aga näiteks võib teha ka nii....
Kui käivitad mõne rakenduse mille puhul ei ole võrguõhendus vajalik, näiteks kui mängid Kurjade Tibude mängu, siis võid teha Taskeri profiili, mis selle rakenduse käivitamisel keerab kinni nii wifi kui ka mobiilse andmeside. Programmi sulgemisel (st kui ta ei ole enam ekraanil aktiivne) aga võrguühendus taastub...
*** WIFI ON/OFF
Ka wifi võtab akut, seega olen katsetanud Wifi sisse välja lülimist automatiseerida.
1.Määrasin Taskeris kodulähedal olevate mobiilimastide järgi asukoha.. st kui olen nende mastide levis, siis ilmselt olen kodus või kodu läheda. Kui lahkun nende mastide lähedusest, lülitab Tasker WIFi välja, juhuks kui olen unustanud seda ise teha, pole ju vaja et telefon pidevalt saadavaid võrke otsiks.
2.Katsetasin ka Taskeri seadet „wifi near“ mis siis kontrollib mingi kindla wifi võrgu lähedust (ei pea olema ühendatud). Kontrolli intervalli saab muuta. Seega kui kontrollida iga 10 minuti tagant oma kodu wifi võrgu olemasolu ja vastavalt sellele siis wifi aktiveerida või välja lülitada
Mõlemad viisid toimivad...
Jne Jne Jne
Neid profiile annab Taskeris päris palju välja mõelda. Jõudsin ka sinnamaale kus üks profiil proovib vägisi wifi sisse lülitada ja teine välja lülitada... ehk kui profiilid sattusid omadega juba konflikti.
Kui oled Taskeri kasutaja või hakkad seda nüüd kohe kasutama, siis pane siia ka kirja stsenaariumid kuidas Taskeriga oma Androidi oled automatiseerinud.
Ma katsun lähi päevil kirja panna ka täpsed seaded nende profiilide jaoks mida olen teinud ja siin kirjeldanud.